HEALTH LEVEL 7

Athens Digital Health Week (ADHW)

Την εβδομάδα 15 έως 19 Ιανουαρίου 2024 το HL7 Hellas φιλοξενεί το Athens Digital Health Week στο Ξενοδοχείο Royal Olympic Αθανάσιου Διάκου 28, Αθήνα και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στο https://www.athensdigitalhealth.eu/.

Τι είναι το Athens Digital Health Week (ADHW);

Η Athens Digital Health Week 2024 (ADHW) συνδιοργανώνεται από την Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε. – το Ελληνικό Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και την Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας (Ε.Α.Η.Υ.) Κύπρου και φιλοξενείται στην Αθήνα από την HL7 Hellas. Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνεται  ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, που θα καλύψουν πολλά θέματα ψηφιακής υγείας στην Ευρώπη και στον κόσμο, μετατρέποντάς την ADHW σε κορυφαία εκδήλωση δικτύωσης για την καινοτομία στις ψηφιακές υπηρεσίες υγείας στην Ευρώπη!

Η Η.ΔΙ.ΚΑ Α.Ε. είναι ο κορυφαίος κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα, ενεργώντας ως Εθνικό Σημείο Επαφής για την Ηλεκτρονική Υγεία (NCPeH) για όλες τις κοινοτικές και διασυνοριακές δραστηριότητες στην Ελλάδα, τόσο για πρωτογενή όσο και για δευτερογενή χρήση δεδομένων υγείας. Είναι επίσης ο διαχειριστής της κυβερνητικής υποδομής eHealth Cloud που τρέχει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα eHealth όπως το National ePrescription, την εφαρμογή myHealth, μητρώα ασθενών, τον εθνικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας και πολλά άλλα στη συνέχεια. Θα είναι ακόμη ο θεματοφύλακας του απαραίτητου οικοσυστήματος ψηφιακού μετασχηματισμού της υγειονομικής περίθαλψης που είναι απαραίτητο για τον μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης με την υποστήριξη σύγχρονων και καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων.

Η Ε.Α.Η.Υ. είναι νομικό πρόσωπο δημόσιου δικαίου που ιδρύθηκε από την Κυπριακή νομοθεσία. Έτσι, η Ε.Α.Η.Υ. είναι η Εθνική Αρχή αρμόδια για τις δράσεις eHealth για την ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο καθώς και το Εθνικό Σημείο Επαφής για την Ηλεκτρονική Υγεία (NCPeH) για όλες τις διασυνοριακές δραστηριότητες στην Κύπρο, τόσο για πρωτογενή όσο και για δευτερογενή χρήση δεδομένων υγείας. Η Ε.Α.Η.Υ. είναι ένα ίδρυμα που συμμορφώνεται ήδη από πολλές απόψεις με τον επερχόμενο νέο κανονισμό για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων Υγείας (EHDS). Είναι υπεύθυνη για τις υποδομές και τη λειτουργία του συστήματος που θα εφαρμόσει τον εθνικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας του πολίτη στη Κύπρο, που θα ανήκει στον πολίτη και θα είναι διαφανής σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Είναι ακόμη ο συντονιστής της κοινής δράσης της ΕΕ Xt-EHR, η οποία έχει αναλάβει την εφαρμογή του κανονισμού EHDS για την πρωτογενή χρήση δεδομένων υγείας.

Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που φιλοξενούμε τα Working Group Meetings του HL7 Europe καθώς και το HL7 FHIR Marathon, που διοργανώνεται από την HL7 Europe. Φιλοξενούνται επίσης πολλά μαθήματα και δραστηριότητες τυποποίησης για την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων Υγείας.

Ως εκ τούτου, σε μια περίοδο εκτεταμένων αλλαγών και τεχνολογικής προόδου, το Athens Digital Health Week 2024 στοχεύει να συμβάλει στην πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ευρώπη με έμφαση στην ψηφιακή υγεία:

 • να παρέχει υποστήριξη στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων Υγείας (EHDS)·
 • να καλλιεργήσει τις συνέργειες και τις συνεργασίες μεταξύ  των πρωτοβουλιών και των έργων της ψηφιακής υγείας και
 • να προωθήσει τη συζήτηση για τα κανονιστικά και νομικά θέματα.

Ενόψει αυτών των στόχων, φορείς διακυβέρνησης ηλεκτρονικής υγείας, όπως η ΗΔΙΚΑ και η Ε.Α.Η.Υ., μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, όπως HL7 Europe, HL7 Hellas, IHE catalyst, IHE Europe καθώς και αρκετά ευρωπαϊκά έργα (Xt-EHR, xShare, xPandH , Unicom, Gravitate Health, Label2Enable, ManaGiDiTH, CY-EHDS-2ND, GR-HDAB, ELLENA, OneAquaHealth, κ.λπ.) συγκεντρώνονται σε έναν χώρο για να διασυνδεθούν, να μοιραστούν τα αποτελέσματα και να συζητήσουν περαιτέρω βήματα προς την υιοθέτηση και την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη.

To πρόγραμμα του ADHW συνοπτικά περιλαμβάνει

Ανοιχτές συνεδρίες προσβάσιμες σε όλο το κοινό για τις οποίες μπορείτε να γραφτείτε στο https://www.eventora.com/en/Events/AthensDigitalHealthWeek2024

 1. Το πρόγραμμα του HL7 Europe https://www.hl7.eu/wgm2024/ataglance.html το οποίο έχει κόστος εγγραφής 450 Ευρώ για όλη την εβδομάδα και περιλαμβάνει συμμετοχή σε όλες τις συνεδρίες του HL7 Europe, τη συμμετοχή στο HL7 FHIR Marathon καθώς και σε 1 εκπαιδευτικό σεμινάριο του HL7 Europe. Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα βρείτε στο https://www.hl7.eu/wgm2024/tutorials.html
 2. Κλειστές συνεδρίες και workshops που οργανώνουν η ΗΔΙΚΑ και τα συμμετέχοντα έργα για τα οποία απαιτείται πρόσκληση. Επικοινωνήστε μαζί μας για τις συνεδρίες αυτές στο info@hl7-hellas.gr.
 3. Την οργάνωση του Gravitate Healthcare Hackathon 17-19 Ιανουαρίου το οποίο είναι δωρεάν με πληροφορίες και εγγραφές εδώ https://www.eventora.com/en/Events/1st-gravitate-health-hackathon
 4. τη συμμετοχή του HL7 Hellas με χωριστή συνεδρία στις εργασίες του smartHEALTH Annual Forum στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, με την διοργάνωση panel για τη Διαλειτουργικότητα με τίτλο – H ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 17.01.2024 16:00-17:30 και προκαταρκτικό πρόγραμμα.

  Συντονιστές: Δ. Κατεχάκης, smartHEALTH/ ΓΓ HL7 Hellas, Π. Μπαμίδης, Πρόεδρος HL7 Hellas
  • Ed Hammond, Director, Duke Center for Health Informatics
  • Ελπίδα Φωτιάδου ή Κώστας Μαθιουδάκης, Εκπρόσωπος ΗΔΙΚΑ
  • Γιάννης Σαμιωτάκης, Εκπρόσωπος εταιρειών
  • Μίνα Μπουμπάκη, Εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας
  • Λευτέρης Θηραίος, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ ΑΕ)

Περισσότερες πληροφορίες στο https://smarthealth-edih.eu/annual-forum/

Το πρόγραμμα του HL7 Hellas

Η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου είναι η μέρα του HL7 Hellas. Η συμμετοχή είναι δωρεάν απαιτείται ωστόσο εγγραφή στην ιστοσελίδα του ADHW. Με την ανανέωση της συνδρομής σας αποκτάτε αυτόματη εγγραφή.

Το πρόγραμμα της ημέρα αποτελείται από 4 μέρη, όλα ανοιχτά στο κοινό και στα μέλη του HL7 Hellas.

Στο πρώτο μέρος θα έχουμε την επίσημη τελετή έναρξης του ADHW με τοποθετήσεις διακεριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συνεδρία θα συμμετέχουν η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κυρία Νίκη Τσούμα, ο Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας Κύπρου, ο Herko Coomans, International Digital Health Coordinator του Υπουργείου Υγείας της Ολλανδίας καθώς και διακεκριμένα μέλη της κοινότητας της τυποποίησης στην ηλεκτρονική υγεία, μέλη του Joint International Council από το HL7 International (Dan Vreeman), το Snomed International (Ian Green), και το IHE Europe (Andreas Klingler).

Στο δεύτερο μέρος θα κουβεντιάσουμε για τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού της υγείας στην Ελλάδα σημειώνοντας τον σημαντικό κεντρικό συντονιστικό ρόλο της ΗΔΙΚΑ ΑΕ για την επιτυχή υλοποίηση τους. Στόχος είναι να αναδείξουμε τις ευκαιρίες και τις ανάγκες δημιουργίας του Ελληνικού Οικοσυστήματος Ηλεκτρονικής Υγείας και της θεσμοθέτησης του Εθνικού Πλαισίου Διαλειτουργικότητας για την Ηλεκτρονική Υγεία).

Στο τρίτο μέρος θα ασχοληθούμε με τα θέματα καινοτομίας που μπορούν να βελτιώσουν ριζικά το εθνικό σύστημα υγείας. Θα κουβεντιάσουμε για θέματα ψηφιακού εγγραμματισμού, την ανάγκη για Health Technology Assessment, τις ανάγκες και τη συνεισφορά των κόμβων καινοτομίας στην Ελλάδα καθώς και στις δυνατότητες που μας παρέχουν οι εθνικές υποδομές high performance computing.

Στο τελευταίο μέρος θα λάβουν χώρο οι διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του HL7 Hellas. Θα ακολουθήσει cocktail στο roof garden του ξενοδοχείου.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 |

9:00-9:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

9:30-11:00 ATHENS DIGITAL HEALTH WEEK OPENING SESSION (συνεδρία στα Αγγλικά)

Master of Ceremonies: Καθ. Παναγιώτης Μπαμίδης, Πρόεδρος HL7 Hellas

WELCOME ADDRESS

Χαιρετισμοί: Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, HL7 Hellas.

OPENING

 • Νίκη Τσούμα, Διευθύνουσα σύμβουλος ΗΔΙΚΑ ΑΕ
 • Χρίστος Σχίζας, Πρόεδρος Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας Κύπρου

KEYNOTE SPEAKERS

 • Herko Coomans, Υπουργείο Υγείας Ολλανδίας
 • Dan Vreeman, HL7 International
 • Ian Green, SNOMED International

ROUNDTABLE

Moderator, Robert Stegwee, CEN.

 • Andreas Klingler, IHE Europe
 • εκπρόσωπος CDISC
 • εκπρόσωπος LOINC
 • εκπρόσωπος IEEE

11:00-11:30 Διάλειμμα 30 λεπτών για καφέ

11:30-13:00 HL7 HELLAS PLENARY SESSION 1 – ΕΡΓΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συντονιστής: Π. Μπαμίδης, Πρόεδρος HL7 Hellas

 • Παρουσίαση HL7 Hellas (Α. Μπέρλερ, Αντιπρόεδρος HL7 Hellas, Δ. Κατεχάκης, Γενικός Γραμματέας HL7 Hellas)
 • Παρουσίαση ΗΔΙΚΑ (Ν. Τσούμα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Ελπίδα Φωτιάδου, ΗΔΙΚΑ ΑΕ)
 • Παρουσίαση Υπουργείου Υγείας (εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας)

Συζήτηση και Ερωτήσεις

13:00-14:00 Διάλειμμα για Φαγητό.

14:00-15:30       HL7 PLENARY SESSION 2 – ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Συντονιστής: Α. Μπέρλερ, Αντιπρόεδρος HL7 Hellas

 • Παρουσίαση ΕΚΨΚ smartHEALTH (Δ. Κατεχάκης, ΙΤΕ)
 • Παρουσίαση ManagiDITH (Π. Μπαμίδης, ΑΠΘ)
 • Παρουσίαση ΗΤΑ (Π. Σταφυλάς, HealThink)
 • Παρουσίαση EuroCC (Η.Χατζάκης, EuroCC)
 • Παρουσίαση RAISE (Ε. Κωνσταντινίδης, ΑΠΘ)

15:30-16:00 Διάλειμμα 30 λεπτών για καφέ.

16:00-19:00 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ HL7 HELLAS

19:00 Cocktail Reception and Dinner, “Ioannis” Roof Bar, Royal Olympic Hotel

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ HL7 HELLAS

Προνομιακά πακέτα του HL7 Hellas προς τα μέλη.

To HL7 Hellas προσφέρει σε όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του με κόστος 300 ευρώ το πακέτο εγγραφής στο συνέδριο του HL7 Europe, δηλαδή εγγραφή για ένα άτομο σε όλες τις εκδηλώσεις (ανοιχτές, κλειστές συνεδρίες του HL7 Europe, συμμετοχή στο HL7 Marathon και συμμετοχή σε μία εκπαιδευτική συνεδρία). Ανανεώστε Τώρα τη συνδρομή σας μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2024 εγκαίρως για τη γενική συνέλευση (κόστος ετήσιας συνδρομής) 300 ευρώ και αποκτήστε πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες του Athens Digital Health Week. Με την ανανέωση της συνδρομής παρακαλώ αποστείλετε μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2024  στο board@hl7-hellas.gr  τα στοιχεία συμμετοχής του ατόμου του φορέα σας.

Εφόσον επιθυμείτε περισσότερα εισιτήρια του ενός υπάρχουν χορηγικά πακέτα για την εκδήλωση. Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του ADHW (MINDVIEW | email: papathanasiou.lena@mind-view.gr | phone: +30 210 6231305) ώστε να προβάλλεται και τον φορέα σας ως υποστηρικτή του ADHW.

Μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα του HL7 Hellas καθώς και την ιστοσελίδα του ADHW για περισσότερες πληροφορίες.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του HL7 Hellas

Παναγιώτης Μπαμίδης, Πρόεδρος HL7 Hellas, Αλέξανδρος Μπέρλερ, Αντιπρόεδρος HL7 Hellas

Δημήτρης Κατεχάκης, Γενικός Γραμματέας HL7 Hellas, Ελπίδα Φωτιάδου, Μέλος ΔΕ HL7 Hellas